Zamieszczone przez marlej108
[O2] Silnik chce wyskoczyć :)
Zwiń
X
-
[O2] Silnik chce wyskoczyć :)
Tagi: Brak
-
-
[O2] Silnik chce wyskoczyć
1.5 msc temu miałem wymianę sprzęgła i dwumas. No i zaczął się objaw ciepłego silnika, tj... na zimno odpala wg mnie ok... ale gdy już rozgrzany... no to czasem dopiero za 3 za kręci.. ten 1,2 raz.. to silnik mam wrażenie że chciałby wyskoczyć. Mocno trzęsie, aż walnie.
Dałem innemu mechanikowi by zrobił rozeznanie, stwierdził że są wywalone poduszki pod silnikiem i prawdopodobnie złe sprzęgło do tego Modelu, bo podobno jest kilka i wymienia się wg starego numeru na sprzęgle.
Pojechałem znowu do tego mechanika co robił mi te sprzęgło, twierdząc że chyba coś nie tak z sprzęgłem. Uznał że to na 100% nie jest sprzęgło. Na 90% twierdzi że problem z wtryskami, w poniedziałek ma podjechać na serwis bosha i podpiąć pod komputer i sprawdzić.
Co o tym sądzicie ? Pacjent to 1.9 tdi BXEByło : Fiat 126p
Było : Deawoo Tico + Gaz
Było : Vw Golf 4 1.9 Tdi
Było : Renault Laguna II 1.9 dci
Jest : Skoda Octavia II 1.9 tdi
-
-
U siebie mam tak samo,silnik odpala ładnie ale powiedzmy co 10 odpalenie to takie walnięcie.
Tutaj ilu autorów tyle podpowiedzi i każda inna ale ostatnia ?
sprawdziłem u siebie akumulator i mam 540 A i 61 Ah a wszędzie piszą że powinno być przynajmniej 680 A i 74 Ah tak jak np tu
Akumulator do SEAT ALTEA (5P1) 1.9 TDI 105 KM - Nowe części i akcesoria samochodowe. Bezpieczne zakupy, dostawa 24h, zwrot do 14dni. Wybieraj spośród 3 milionów części.
Sprawdź u siebie
[ Dodano: Sob 05 Mar, 16 20:36 ]
No i aku wymieniony na nowy i problem z uderzeniem podczas odpalania u mnie rozwiązany :lol: ,zakupiony BOSCH 0 092 S40 080 74AH/680A cena 320 zł
Komentarz
-
Komentarz